,

Drugi dan SALORI-ja, 13. travanj

Kategorije: ,

Drugog dana sajma obilježile su aktivnosti lovačkih organizacija. Lovački savez Osječko-baranjske županije na čelu s predsjednikom Antunom Blaževićem organizirali su dodjelu medalja za najbolje rezultate koje su lovci ostvarili u lovištima županijskog sveza. Između ostalog podijeljene su zlatne medalje za jelena običnog, srnjaka, divlju svinju, jazavca, lisicu, čaglja… U dodjeli medalja pridružio im se i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor koji se prigodnim govorom obratio prisutnima.

Nakon dodjele medalja uslijedila je prezentacija knjige Miroslava Benka „Idealan pogodak“ . Uvodni govor o knjizi održao je Vlado Jumić voditelj UŠP Osijek koji je ujedno i veliki pobornik lovstva i lova. Benkovu knjigu označio je kao vrijedan primjerak lovačke literature, tim više što se ovakav sadržaj koji se bavi odstrjelom jako teško može pronaći.

Tijekom dana lovačke udruge pripremale su čobanac za sve posjetitelje. Njih 18 trudili su se skuhati najbolji ručak koji su posjetitelji i prepoznali kao vrijedan sadržaj ovog sajma. Kuhanje je proteklo u revijalnom tonu tako da pobjednika nije bilo, ili kako su sudionici rekli svi su danas bili pobjednici.

Tijekom dana pristigli su i članovi Lovačkog saveza grada Zagreba. U organiziranom prijevozu njih šezdesetak posjetili su sajam SALORI ali su tijekom dana posjetili i druge dijelove istočne Hrvatske, Erdut, Aljmaš… Predsjednik Lovačkog saveza grada Zagreba Miljenko Kruc i tajnica Ivana Kosijer zadovoljni su organiziranim izletom i napomenuli da će i sljedeće godine ako bude interesa ponovno organizirati sličan izlet.

AU: Marin Matijević