Noć muzeja 2024. u Lovačkom muzeju HLS-a bila je vrhunski doživljaj

Kategorije: ,

Noć muzeja 2024. u Lovačkom muzeju HLS-a bila je vrhunski doživljaj. Nova publika, kako je ove godine bila tema NM, čekala je strpljivo ispred ulaza gotovo sat vremena ranije. Osim što je je ponuda našeg muzeja bila prilagođena i osobama s poteškoćama i posebnim potrebama, otvorili smo vrata i potpuno novoj publici, kućnim ljubimcima. Ova inovativnost je u skladu s našim muzejskim sadržajem i pruža jedinstven doživljaj zbog vrste postava i mogućnosti raznolikih perceptivnih opcija. Susret psa i vuka ili divlje svinje, jelena bio je doživljaj koji je oduševio i ljubimce i njihove vlasnike. Vrijedilo je uložiti rizik u ovu ponudu, a povjerenje i dosadašnje iskustvo iz redovnih posjeta u potpunosti je opravdano.

Osim navedenog, Lovački je muzej pripremio i interaktivne radionice za djecu i mlade, video projekciju dokumentarnog filma, razgledavanje postava uz stručno vodstvo te podjelu besplatne interne literature.

Tijekom cijele večeri broj posjetitelja nije opadao, a u konačnici nas je svrstao u sam vrh, među najposjećenije muzeje u Zagrebu. Zadovoljstvo, pohvale i vrijeme provedeno u muzeju pokazatelj je koliko je trud naših lovaca u očuvanje svoje zbirke i naš da ju dostojno predstavimo bio vrijedan.

Zahvalni smo svim posjetiteljima koji su nas posjetili i djelatnicima HLS-a koji su te večeri vrijedno i predano bili na usluzi kao podrška Lovačkom muzeju.