Prva radionica dionika projekta Life Wild Wolf

Kategorije: ,

Danas se u Multifunkcionalnoj dvorani Cista Velika održava Prva radionica za dionike na projektu Life Wild Wolf kojim se želi postići uravnoteženo dugoročno očuvanje vukova i upravljanje potencijalno kritičnim situacijama koje se javljaju u krajolicima Europe u kojima dominiraju ljudi. Cilj projekta je poboljšati kapacitet nadležnih tijela za upravljanje i sprječavanje sukoba povezanih s ljudima poticanjem praksi koje čuvaju divlju prirodu vukova i poboljšavaju sposobnost ljudi da se nose s njihovom neočekivanom prisutnošću. 

Krajnji cilj projekta je doprinos prikladnom upravljanju kritičnim situacijama približavanja vukova ljudima u naseljenim područjima. 

Na području Dalmacije u suradnji s dionicima želimo osnovati lokalnu suradničku grupu čija je svrha upoznavanje lokalne perspektive suživota s vukovima, razumjeti brige i izazove s kojima se suočava lokalno stanovništvo, istražiti moguća zajednička rješenja.

Ova radionica okupila je mjerodavne i zainteresirane dionike koji su uključeni u upravljanje i/ili suživot s vukom od direktnih korisnika prostora do nadležnih za upravljanje populacijom vuka.