,

Svečano otvoren 1. Grand Prix Hrvatske

Kategorije: ,

Svečanost otvorenja 1. Grand Prix Hrvatska FITASC-ovog natjecanja u lovnom streljaštvu koje se održava u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza održano je danas na streljani Lovačkog savez Požeško-slavonske županije u Bzenici pred velikim brojem uzvanika i gostiju. Na samom početku, Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije, Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije zajedno su svečano otvorili obnovljenu i proširenu streljanu. Streljana je uređena u skladu s propisima FITASC-a kako bi se na njoj u budućnosti mogla održavati međunarodna natjecanja u lovnom streljaštvu na najvišoj razini.

Izvedenim radovima streljana je opremljena s dva strelišta za trap, dva strelišta za parkur, dva strelišta za trčećeg vepra i 12 mjesta za gađanju meta na 100 metara lovačkim puškama s užljebljenim cijevima te je izgrađeno i strelište s dva mjesta za provjeru preciznosti lovačkih pušaka sa užljebljenim cijevima. Međunarodni turnir u lovnom streljaštvu održava se po FITASC-ovim pravilima i prvi je ove razine koji se održava u Republici Hrvatskoj.

Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u svom uvodnom govoru naveo je kako streljane ne bi bilo bez velike pomoći Hrvatskog lovačkog saveza, Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice.

Zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić prilikom otvaranja preuređene streljane istaknuo je kako je ona na ponos Grada Pleternice i cijele Hrvatske. „Streljana je dugo pripremana da bi s ovim Grand Prixem doživjela svoju krunu, ali i nastavak uspješnog korištenja u budućnosti. Hvala svima koji su doprinijeli ostvarenju ove nove priče, vrhunskoj organizaciji, trudu, uloženom vremenu i volonterima koji su na projektu radili godinama“.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić zahvalila se svima koji su imali viziju realizirati ovu investiciju u jednom malom mjestu u Požeško-slavonskoj županiji.

„Hvala Hrvatskom lovačkom savezu na posljednjoj investiciji proširenja strelišta kako bi ono moglo odgovoriti na izazove velikih natjecanja. Ponosna sam što ste Hrvatsku pozicionirali na kartu lovnog streljaštva cijelog svijeta“, kazala je Jozić.

Peter Clemens, predsjednik FITASC-ove komisije za kombinirano streljaštvo u kratkom govoru istaknuo je kako se nada da ćemo sljedeće godine, kada Hrvatski lovački savez obilježava 100. godišnjicu osnutka, na strelištu u Bzenici organizirati europsko prvenstvo FITASC-a u lovnom streljaštvu.

„S obzirom na to što sam danas vidio, mislim da možemo ovakvo natjecanje sljedeće godine organizirati u Hrvatskoj, jer je sve odlično pripremljeno“, kazao je Clemens.

Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pozdravio je strijelce iz Slovenije, Mađarske, Latvije i Hrvatske koji su se odazvali pozivu na 1. Grand Prix Hrvatske.

„Vjerujem da ćemo opravdati ovaj Grand Prix i ukazano nam povjerenje te da ćemo sljedeće godine ovdje organizirati Europsko prvenstvo u kombiniranom lovnom streljaštvu na još ljepšem i uređenijem strelištu“, rekao je Budor.

Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića počasnim hitcem otvorio je Prvi Grand Prix Hrvatske. U svom govoru istaknuo je kako je streljana prekrasan i impozantan kompleks i početak jedne uspješne dugogodišnje priče.

Nakon svečanog otvaranja Grand Prixa, održana je i svečana dodjela uvjerenja o položenom ispitu za suce.