Tim projekta „LIFE WILD WOLF“ sudjelovao u radionicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja

Kategorije: ,

Prošlog tjedna Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pozvao je tim projekta „LIFE WILD WOLF“ (LWW) na sudjelovanje u radionicama koje su imale za cilj upoznavanje osoblja Nacionalnih parkova i predstavnika Županijskih lovačkih saveza o projektnim aktivnostima i ciljevima. Dana 16. veljače u Krasnom, u sjedištu NP Sjeverni Velebit i 17. veljače u Puljanama u Eko parku NP Krka, više od 50 sudionika okupilo se kako bi čuli o rezultatima projekta Monitoringa vukova koji se provodio od 2019. do 2023. , te o trenutnim aktivnostima LWW projekta.

Hrvatski lovački savez i Veterinarski fakultet potaknuli su sudionike da povećaju prikupljanje uzoraka DNK kako bi se procijenila razina hibridizacije hrvatske populacije vukova, prepoznala moguća žarišta hibridizacije i analizirala prehrana vukova.

Dodatno, LWW je potaknuo sudionike na slanje fotografija i videozapisa vukova i/ili križanaca s datumom/vremenom i lokacijom (koordinate ako je moguće), na e-mail: rh.moc.slhobfsctd@gnirotinom Svatko može doprinijeti praćenju vukova i/ili križanaca, uključujući dostavljanje fotografija i videozapisa s automatskih kamera ili snimljenih na bilo koji drugi način.