Šojka, vjeverica i ja pošumljavamo

Kategorije: ,

Stigao je i ožujak, prvi kalendarski proljetni mjesec. Proljeće službeno stiže 21. ožujka, a taj je datum ujedno i Svjetski dan zaštite  šuma.  Šume su najsloženiji ekosustav na Zemlji i čuvaju preko 80% biološke raznolikosti našeg planeta.  U Hrvatskoj šume pokrivaju oko  47%  teritorija, a dom su mnogim divljim životinjama. Uslijed  pretjerane sječe, požara i raznih  onečišćenja, one su danas uvelike ugrožene.

S namjerom educiranja  djece i mladih i poticanja odgovornih ponašanja prema prirodi i životinjama, Lovački muzej posvetio je cijeli mjesec ožujak upravo Svjetskom danu šuma.

Svake subote s početkom u 10 sati Lovački muzej organizira vođene razglede prirodoslovnih  zbirki s naglaskom na životinje koje žive u našim šumama i zanimljive priče o njihovim posebnostima  te načinima  njihove prilagodbe životu u šumi, kako preživljavaju i  reagiraju na ugroženost šumskih staništa,  koje životinje sudjeluju u pošumljavanju i na koji način….

Za djecu i sve koji se žele pridružiti  bit će organizirane i radionice pod nazivom “Šojka, vjeverica i ja pošumljavamo” na kojima ćemo malo zablatiti ruke i izrađivati bombice za pošumljavanje iz unaprijed pripremljenog materijala.

Provedite subotnje jutro u Lovačkom muzeju! Veselimo se vašem odazivu!